Україна йде в Європу. Президент підтвердив

Янукович, коли дізнався про проблеми з українськими товарами на російському кордоні, зателефонував до Путіна і запитав: "Що це таке?"
Янукович хоче і в Європу, і з Росією горшки не бити (фото football24.ua)
Янукович хоче і в Європу, і з Росією горшки не бити (фото football24.ua)

Президент України проти ускладнень торгівельних стосунків з Росією, проте чітко заявив про необхідність підписати угоду про асоціацію з ЄС. Про це повідомляє прес-служба глави держави з посиланням на інтерв’ю, яке Віктор Янукович дав учора українським телеканалам, повідомляє korrespondent.net.

Президент запевнив, що Україна виконає необхідні для підписання угоди про асоціацію умови.

"На сьогодні я не бачу жодних перешкод для підписання цього документу. Ті умови, які нам надала європейська комісія, будуть виконані. У мене тут немає жодних сумнівів", - зазначив Віктор Янукович.

Він також нагадав, що європейський вибір України закріплений у законі "Про засади внутрішньої та зовнішньої політики" і не підлягає сумніву.

Перед цим представники Європейського союзу наголошували, що головною умовою підписання угоди про асоціацію з ЄС є вирішення питання вибіркового правосуддя та звільнення засудженої екс-прем’єрки Юлії Тимошенко.

Окремою темою розмови з журналістами стала торговельна війна між Україною та Росією, що цього тижня опинилася в центрі уваги європейських чиновників.

Віктор Янукович вважає, що рішення державних структур Російської Федерації щодо обмеження імпорту окремих груп товарів українського виробництва було поспішним.

Орім того, Володимир Путін на самому початку торгівельного протистояння запевнив Віктора Януковича, що не санкціонував дій російських митників.

"Після того, як я отримав інформацію, що відбувається на кордоні з Росією, я одразу ж зателефонував президенту Путіну і поставив одне запитання: "Що це таке?" - зізнався Янукович.

"Він каже, що також здивований цими діями, вважає їх неправильними і запросив для пояснень керівників і спеціалістів", - додав Віктор Янукович.

Хоч Україна йде на асоціацію з ЄС, президент України хоче шукати шляхи подальшої співпраці з Росією та країнами Митного союзу.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...