Батюшка з УПЦ МП за побиття іншого священика працюватиме на громадських роботах

42-річний отець Миколай із села Пушкове Голованівського району Кіровоградської області має відпрацювати 120 годин на громадських роботах.
Інцидент шокував вірян (фото Володимир Солонько/umoloda.kiev.ua)
Інцидент шокував вірян (фото Володимир Солонько/umoloda.kiev.ua)

Таке рішення виніс батюшці з Московського патріархату суд за умисне легке тілесне ушкодження, завдане своєму колезі у рясі з Київського патріархату, пише umoloda.kiev.ua.

А почалася ця історія, яка підтвердила народну мудрість, що ніщо мирське не чуже нашим попам, ще у травні. На поминальну неділю на кладовищі в сусідньому селі Новосілка цього ж району стався інцидент між двома священиками, який багатьох вірян добряче шокував.

Першим на цвинтар прибув отець Олег, який є священиком церкви теж у селі Пушкове.

Як пояснив єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, отець Олег збирався правити панахиду, аж тут приїхав отець Миколай і вдарив того по обличчю, наказавши забиратися геть.

"Така зухвала поведінка і погрози були не вперше з боку отця Миколая, тож ми подали заяву в міліцію, аби привернути увагу до його поведінки. Правоохоронці спрацювали справедливо і справу передали до суду", - розповів єпископ Марк.

У свою чергу, священик Миколай запевнив, що не бив отця Олега, а лише відштовхнув його, бо той перегородив йому дорогу. Але, каже, на суді не став щось доводити, бо зрозумів, що взагалі не треба було вступати в діалог. Тому свою вину визнав.

"Усі години відпрацюю, бо ніякої роботи не боюся", - пообіцяв "засуджений" батюшка.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...