Кохану по запаху впізнають

Щоб виглядати молодо, жінки готові щодня виснажувати себе косметологічними процедурами, сидіти на жорстких дієтах і робити пластичні операції. Але! Багато жінок навіть не підозрюють, що вік все одно видає їх власний запах.
(фото forum.mamusi.org.ua)
(фото forum.mamusi.org.ua)

Згідно з дослідженнями японських вчених, запах тіла жінки повідомляє про її вік, незважаючи на всі хитрощі. Чим старша людина, тим більше виробляється тілом специфічних речовин - ноненалів, що володіють неприємним запахом. Особливо це неприємно усвідомлювати жінкам. Виявляється, в організмі 30-річної жінки в 2 рази нижче рівень ноненалів, ніж в організмі 40-річної леді повідомляє ilife-news.com.

Що невтішно для жінок, чоловіки можуть підсвідомо визначити вік жінки за її запахом. Так що, жінкам у віці варто заглушати запахи власного тіла. Але ви задастеся питанням «як же повинна пахнути молода жінка?» На це вчені відповіли, провівши цікавий експеримент. Зібравши чоловіків різних вікових категорій, дослідники запропонували їм оцінити різні аромати і визначити, жінкам якого віку вони належать?

Майже всі представники сильної статі співвіднесли важкі, сильні, пряні аромати з жінками у віці 40-50 років. Жінки від 30 до 40, на їх думку, могли пахнути фруктами і овочами, а ось зовсім юні дівчата «випромінюють» аромати цитрусових і ніжних польових квітів.

Що цікаво, цей експеримент перегукується з дослідженнями вчених, зробленими в 2005 році. Тоді вчені виявили, що аромат грейпфрута здатний омолодити жінку на кілька років в очах чоловіка.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.