Миру українським миротворцям у Ліберії побажали Українські реєстрові козаки

Учора, 26 жовтня 2013 року, напередодні відправки до Африки на базі 16-ї окремої бригади армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, що у Бродах на Львівщині, відбулися урочисті проводи першої групи миротворців чергової 19-ї ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил України сил Місії ООН у Ліберії. З привітальними словами до військовослужбовців звернулися представники Командування Сухопутних військ Збройних сил України, Українського реєстрового козацтва 8-го армійського корпусу, військової частини, органів місцевої влади,  а також ветерани, рідні та близькі миротворців. Благословив наших військовослужбовців на шляхетну справу настоятель церкви Пресвятої Богородиці Покровительки України отець Богдан Вихор.

- Сьогодні ми у черговий раз відправляємо вас для виконання миротворчих завдань у далекій Африці. Хочу побажати вам добросовісно виконати всі завдання Місії ООН у Ліберії, із гідністю пронести Прапор України на іншому континенті і здоровими повернутися на Батьківщину, - наголосив під час урочистих проводів заступник командира 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майор В’ячеслав Назаркін.

А отаман обласного реєстрового козацтва Василь Павлечко від імені Наказного гетьмана УРК маршала козацтва Володимира Кожана передав у дорогу миротворцям ікону Пресвятої Богородиці, щоби вона оберігала їх у далекій країні. А також вручив авіаторам грамоти за відродження духовності українського народу, патріотизм та відданість українській державі і для бібліотеки 56-го окремого вертолітного загону подарував книги відео- та аудіодиски, які нагадуватимуть миротворцям про рідну землю, а також вручив монографії Гетьмана УРК А. Шевченка "Христос і Бог".

Варто зазначити, що саме в Бродах протягом чотирьох тижнів військовослужбовці проходили бойове злагодження, навчаючись бути готовими виконувати покладені на них різноманітні за складністю завдання. Посилену увагу під час перевірки приділяли фаховій підготовці українських миротворців, їхній психологічній стійкості, фізичній витривалості, практичним навикам, володінню технікою, озброєнням, злагодженості підрозділів та загону в цілому.

Командиром українського миротворчого контингенту 19-ї ротації призначено досвідченого військового льотчика 1 класу полковника Олександра Венгера. Він, до речі, неодноразово брав участь у миротворчих місіях.

"Ми перейшли до іншого формату щодо перебування українських вертолітників у далеких країнах, тобто вони тепер виконують миротворчі місії ООН не півроку, а 9 місяців. Такий підхід дозволяє більш ретельно готувати наших миротворців. Наприклад, льотний склад та начальники служб загону, яким належить спілкування із керівним складом місії, пройшов курс вивчення англійської мови. Так само в них було більше часу щодо проходження всіх необхідних процедур у рамках підготовки. Загалом весь особовий склад, а основу складають військовослужбовці 16-ї окремої бригади армійської авіації, підготовлений добре і всі завдання, які на них чекають у Місії, вони у змозі виконати гідно і живими та здоровими повернутися на Батьківщину, - розповів начальник армійської авіації Командування Сухопутних військ Збройних сил України генерал-майор Валентин Пістрюга.

Довідка.

56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону - 275 військовослужбовців. На озброєнні загону перебувають 8 вертольотів Мі-8 та 3 вертольоти Мі-24. На даний час на особовий склад миротворчої місії у Ліберії покладаються завдання з авіаційної підтримки наземних військ, патрулювання та охорона кордонів Ліберії з сусідніми державами. А також перевезення вертольотами вантажів, доставка у віддалені куточки продовольство, ліки, евакуювання хворих, участь у пошуково-рятувальних операціях тощо.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.