Росія продовжує інформаційну війну проти України – прес-центр АТО

У прес-центрі антитерористичної операції наголосили на цинізмі і зневажливому ставленні росіянина до людського життя. «Проросійські пропагандисти продовжують масовану інформаційну агресію проти України з метою дискредитації Збройних Сил України та приховування провини бандформувань «ДНР» і «ЛНР» в постійному порушенні Мінських угод. При цьому ворог не нехтує будь-якими методами».

У прес-центрі, згадали ситуацію про те, як у Донецьку бандити зрежисерували для представників російських ЗМІ жахливу піар-сцену, намагаючись перекласти відповідальність за атаку на Мар’їнку на українську сторону. Через тортури бойовиків так званої «ДНР», під загрозою позбавлення життя, на так званій «прес-конференції» військовослужбовець Збройних Сил України Роман Марченко був змушений зробити низку неправдивих заяв про події під Мар'їнкою, які фактично цитують брехливі повідомлення російсько-терористичних медіа.

«Проросійські пропагандисти не вперше застосували цинічні методи за принципом – чим більша брехня, тим швидше в неї повірять. Весь світ вже давно знає про російський слід на Донбасі, про постійні порушення Мінських домовленостей з боку проросійських бандформувань, проте Кремль з маніакальною впертістю повторює: російських солдат на території України немає, НЗФ «ДНР» та «ЛНР» дотримуються домовленостей про режим тиші», - йдеться у повідомленні прес-центру.

Проте, як зазначається, мешканці Донбасу та міжнародні спостерігачі вже знають ціну заяв прокремлівських спікерів. Керівник групи української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-майор Андрій Таран неодноразово повідомляв представникам СММ ОБСЄ про систематичні дезінформації з боку так званих «ДНР» та «ЛНР» щодо нібито обстрілів з українського боку. Адже ватажки НЗФ регулярно надають міжнародним спостерігачам в рази завищені дані про випадки відкриття вогню у відповідь з боку сил антитерористичної операції.

«А далі більше, представник російської сторони СЦКК нещодавно повідомив, що можливе збільшення кількості зіткнень сил АТО з ДРГ бойовиків, на його думку, може бути пов’язане з матеріальною мотивацією українських військовослужбовців, яким у випадках участі у бойових зіткненнях виплачується грошова винагорода. Ця заява є свідченням цинізму і зневажливого ставлення росіянина до цінності людського життя», - додають у повідомленні.

Окрім того, керівник української сторони СЦКК також наголосив представникам СММ ОБСЄ, що застосування артилерії ЗСУ під час відбиття атаки бойовиків на Мар’їнку було зумовлено виключно необхідністю припинити спроби противника захопити територію, підконтрольну Україні згідно з Мінськими домовленостями.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...