Суспільство має право контролювати журналістів, як і політиків

Олесь Доній

Народний депутат України

Політик критично ставиться до законопроекту депутата Миколи Княжицького про скасування узгодження інтерв’ю і коментаря перед публікацією.

Народний депутат України, позафракційний Олесь Доній вважає, що в українському законодавстві має залишитися норма про узгодження інтерв’ю чи коментаря перед публікацією з особою, котра дала інтерв’ю. Так політик прокоментував  законопроект народного депутата М.Княжицького щодо скасування узгодження інтерв’ю.

"Політиків потрібно контролювати. Так само суспільство має право контролювати журналістів. В данному випадку узгодження тексту інтерв’ю, як на мене, один з механізмів контролю перед зловживанням… Журналісти виконують колосальну функцію медіаторів, вони фактично інформують суспільство. Якщо ця інформація викривлена, то і суспільству прищеплюється викривлена інформація", - зазначив він.

За його словами, "як є чесні політики і є брехливі політики, крадії і хабарники, так і є чесні журналісти і нечесні".

О. Доній пояснив, що потрапляв у ситуації даючи інтерв’ю з дуже сумнівними журналістами. І сьогодні не співпрацює з деякими виданнями через те, що вони перекручують інформацію.

"Я дуже часто не вичитую тексти, в залежності від ситуації, але вважаю, що людини має право, в якої беруть коментар, дослідити чи цей коментар залишився без змін", - сказав він.

О.Доній наголосив, що поки що критично ставиться до законопроекту, відповідно до якого передбачається скасувати узгодження інтерв’ю чи коментаря перед публікацією з особою, котра надала інтерв’ю.

"Це лише ініціатива одного депутата. Навіть не знаю, наскільки вона узгоджена всередині фракції "Батьківщина". І яким чином ця ініціатива потім ударить по самих депутатах з опозиційного середовища. Адже більшість з мас-медіа реально належить до бізнесу, який більше підконтрольний владі", - резюмував парламентарій.

Повідомляє  УНН

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...