Інцидент з меморіальною дошкою Столипіна – це приклад захисту інтересів держави

Олександр Бригинець

Журналіст. Народний депутат України.

Я порадив би українським чиновникам вчитися у російського посольства в Україні, як треба захищати інтереси своєї держави.

Як відомо, сьогодні (29 липня поточного року) із будівлі колишньої клініки Маковського, що по вул. Гончара, 33 зникла меморіальна дошка міністру внутрішніх справ, прем′єр-міністру Російської імперії (1906-1911) Петру Столипіну: на місці, де вона раніше висіла, немає жодних слідів вандалізму, із вигляду – її акуратно викрутили без ушкоджень стіни.

В посольстві Російської Федерації в Україні відповідні дії назвали варварством.

Роль Столипіна в українській історії негативна, але менше з тим, викрадення меморіальної дошки, яке відбувалося без будь-якого рішення київської влади є незаконним. Я вважаю неприпустимим вчинення незаконних дії щодо будь-якої пам’ятки, і якщо дошку було знято кимось із невдоволених громадян – це ненормально. Громада, якщо вона обурена знаками вшанування Леніна, Столипіна, чи будь-кого ще, повинна вимагати від влади приймати рішення про демонтаж того чи іншого знаку, а не займатися свавіллям.

З іншого боку, категоричність з якою виступила російська сторона, реагуючи на акт вандалізму, на думку Бригинця, має бути прикладом для українських чиновників та можновладців, які дуже часто нехтують інтересами української нації, в тому числі і на території Росії.

На жаль, наші чиновники байдуже реагують на нівечення національних святинь та унікальних історичних об’єктів і за кордоном, і в Україні.

 

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...