Львівські діти-сироти відвідали мобільний планетарій

Із нагоди початку навчального року у холі львівського Палацу культури учнівської молоді, в рамках соціальної кампанії "Добрі справи" розгорнули надувний мобільний планетарій "Вікно у всесвіт". У ньому вихованці інтернатів та діти із соціально незахищених сімей могли переглянути науково-пізнавальні фільми.

Невеличкий за розмірами планетарій прийняв учора 9 груп загальною кількістю приблизно 300 дітей. Безкоштовні кінопокази з лекційним супроводом ознайомили відвідувачів із таємницями всесвіту та основними поняттями астрономії, а спеціальна технологія Fulldome та проекція на внутрішню сферичну поверхню купола мобільного планетарію дозволила дітям відчути себе безпосередньо присутніми у космічному просторі.

"Уже не перший рік ми організовуємо благодійні заходи для дітей із потребуючих родин. Подорожуючи теренами України у кожному місті, в якому зупиняємося, ми обов’язково відвідуємо дитячі будинки та сиротинці з безкоштовними кінопоказами. Адже для цих дітей - це непересічна та незабутня забава. І нам дуже приємно своєю роботою дарувати їм радість", - розповів співзасновник мобільного планетарію "Вікно у всесвіт" В’ячеслав Чепіль.

Організатори планують привезти свій мобільний планетарій і в інші населені пункти Львівської та інших областей України.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.