Міжгалактичний мандрівник приїде до Львова

На 20 Форум видавців завітає датський поет і письменник Клаус Анкерсен. Літератор зізнається, що його подобається робити вигляд, що він вільний міжгалактичний мандруючий дух, кочівник.

Письменник до України приїжджає не вперше, адже брав участь у 18-му Форумі видавців у Львові. Цікаво, що в дитинстві Клаус хотів стати кухарем, водієм, наложником у багатої жінки або кілером.

Як літератор Анкерсен дебютував у 2003 році. Наразі є автором 4 збірок малої прози і поезії. Випустив CD-диск із своїми віршами, зняв документальний фільм. Пише датською і англійською, його твори перекладені шведською, українською, індійською. Як зазначає письменник, кажуть, поети не мають віку. Тому він часто зазначає, що народився між 1123 і 1986 років.

Діяльність Анкерсена не обмежується літературою. Письменник цікавиться іншими галузями мистецтва – усіма проявами людської культури та духовності. Читає лекції з поетики в університетах і на конференціях, а також часто самостійно організовує семінари та зустрічі.

Цікаво, що в Копенгагені було встановлено 20-ти метрову інсталяцію за мотивами його вірша «Стара ти розбійнице» із роману «Дерево й фонтан».

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.