В Іспанії зіпсують тонни помідорів

Сьогодні в іспанському містечку Буньоль, недалеко від Валенсії, проходить щорічний фестиваль Томатіна, відомий також як "битва томатів".
Іспанці традиційно битимуться томатами (фото gazeta.ua)
Іспанці традиційно битимуться томатами (фото gazeta.ua)

Томатіна триває тиждень і включає в себе музичні номери, ярмарок, парад, танці та салют. Однак кульмінацією свята, безсумнівно, є вуличні помідорні баталії, що відбуваються у середу. Щороку в цьому помідорному божевіллі беруть участь десятки тисяч іспанців і гостей країни, і використовують понад 100 тонн томатів, зазначає gazeta.ua.

 

На час боїв, що тривають кілька годин, закривають майже всі бари, кафе, ресторани і будь-які громадські місця міста, а на вікна та двері навішують спеціальні пластикові щити.

 

У день свята у Буньолі встановлюють портативний душ і відкривають пожежні гідранти, щоби після привести учасників і місто в нормальний вигляд. Після самої баталії площу відмивають, а потім ще кілька днів триває Томатний фестиваль, присвячений літу, що завершується.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...