"Параджанов" не отримає Оскара

Український фільм не потрапив до шот-листа престижної кінопремії
фото aspekty.net
фото aspekty.net

Як повідомляється на сторінці фільму в Facebook, у довгий список претендентів на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації "Фільм іноземною мовою" увійшли такі фільми: "Омар" (Палестина), "Два життя" (Німеччина), "Полювання" (Данія), "Великий майстер" (Гонконг), "Товстий зошит" (Угорщина), "Велика краса" (Італія), "Розімкнуте коло" (Бельгія), "Зникле зображення" (Камбоджа) і "Випадок з життя збирача заліза" (Боснія і Герцеговина), повідомляє comments.ua.

Відзначимо, що спочатку на цю нагороду претендувало 75 стрічок. У тому числі й український фільм "Параджанов", а також російський "Сталінград". Жодна з цих стрічок не увійшли в довгий список академії.

Шот-лист з 5 номінантів, які змагатимуться за отримання Оскара буде оголошений 16 січня 2014 року. А сама 86-та церемонія вручення премії "Оскар" за заслуги в галузі кінематографу за 2013 рік відбудеться 2 березня 2014 року в Dolby Theatre у Лос-Анджелесі.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...