Наймасштабніше відтворять Хотинську битву в Дніпропетровську

Хотинську битву презентуватимуть на фестивалі «Thе Веst City.UA», що відбудеться 12-14 липня у Дніпропетровську. Дійство стане наймасштабнішою реконструкцією подій, що відбулися 1621 року між військами Речі Посполитої та Османської імперії.

За словами президента Всеукраїнської федерації «СПАС» Олександра Притули, 14 липня на фестивалі буде презентовано наймасштабнішу - і це вперше в Україні - театралізовану реконструкцію баталій Хотинської битви. В ній заплановано 200 учасників, серед яких чемпіони світу і Європи з бойових мистецтв.

У дійстві візьмуть участь також представники козацтва з 7 регіонів України. Будуть задіяні дві реконструйовані козацькі чайки. Джигіти Всеукраїнської федерації «СПАС» покажуть запорізьку і татарську традиції володіння конем з різними бойовими трюками. А на острові Новоселиця також буде презентовано козацький табір. Тут відбудуться дві вистави – «Дорога на Січ» та «Запорожці пишуть листа турецькому султану» - покаже Театр козацького бою «Запорозький Спас».
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...