МЗС України вручило росіянам ноту протесту

У четвер, 18 липня, Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову, у зв'язку з інцидентом в акваторії Азовського моря за участю катера Прикордонної служби РФ. Внаслідок інциденту загинули українці.

Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову, у зв'язку з інцидентом в акваторії  Азовського моря за участю катера Прикордонної служби РФ. Внаслідок інциденту загинули українці.

За інформацією прес-служби МЗС України, т.в.о. Міністра закордонних справ України Руслан Демченко висловив глибоке занепокоєння української сторони у зв’язку з діями російських прикордонників та неадекватністю застосованих ними заходів, які призвели до трагічних наслідків, і вручив представнику російського Посольства ноту протесту.

Нагадаємо, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса та катера берегової охорони прикордонної служби Росії. В результаті зіткнення загинуло двоє громадян України, одного громадянина України врятовано, пошуки ще двох тривають.

Українська сторона вимагає проведення всебічного та об’єктивного розслідування цього інциденту за участю українських та російських компетентних органів, а також вжиття заходів з метою недопущення повторення подібних випадків у майбутньому.

У відповідь російська сторона висловила співчуття у зв’язку з інцидентом, в якому постраждали українські громадяни. Російська сторона також запевнила, що всебічно сприятиме лікуванню постраждалих, пошуку зниклих безвісти, а також репатріації тіл загиблих українських громадян на Батьківщину.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...