Садовий утік від "Свободи" до Києва

Міський голова Львова зігнорував сьогоднішню сесію через питання двоставкового тарифу перед опалювальним сезоном.
Мельничук сказав усе, що думає про Садового "Свобода" (фото city-adm.lviv.ua)
Мельничук сказав усе, що думає про Садового "Свобода" (фото city-adm.lviv.ua)

Сьогоднішня сесія Львівської міської ради розпочалася без міського голови Львова Садового. Депутати, серед яких переважають представники ВО "Свобода", обурилися таким ставленням до них. Тим паче, що своїм учинком мер не дав можливості "свободівцям" з’ясувати питання щодо двоставкового тарифу. Садовий настільки розізлив депутатів "Свободи", що останні перенесли роботу сесії до появи міського голови.

Натомість заступник голови фракції ВО "Свобода" у Львівській міськраді Любомир Мельничук зачитав заяву щодо ігнорування волі громади та відвертого саботування рішення депутатського корпусу "Про скасування двоставкового тарифу на теплопостачання у м. Львові" міським головою Андрієм Садовим, повідомляє svoboda.org.ua.

Подаємо текст заяви повністю:

"Ми, депутати Львівської міської ради, обурені фактом ігнорування волі громади та відвертого саботування рішення депутатського корпусу "Про скасування двоставкового тарифу на теплопостачання у м. Львові" з боку міського голови Андрія Садового. З моменту затвердження ухвали ані міський керманич, ані керівники комунальних теплогенеруючих підприємств не запропонували жодних реальних механізмів для розрахунку вартости гігакалорії тепла за новим - одноставковим тарифом. Натомість вели активну піяр-кампанію проти його впровадження.

Так, громаду і депутатський корпус лякали безпідставним зростанням вартости тепла. Хочемо наголосити, що брехня про зростання тарифів чітко виявлена і доведена. Саботуючи виконання ухвали про скасування двоставкового тарифу у Львові, Андрій Садовий намагається зекономити кошти уряду Азарова, витягуючи при цьому гроші з кишень мешканців Львова. Ми свідомі того, що міські комунальні підприємства штучно заганяють у боргову яму, щоби згодом передати їх у концесію. Ми усвідомлюємо, що Андрій Садовий усіляко блокує перехід із двоставкового тарифу на одноставковий, бо перший вигідний насамперед підприємству, а не громаді.

Водночас, висловлюємо обурення рішенням судді Галицького районного суду Львова Віктора Романюка про призупинення дії ухвали про скасування двоставкового тарифу на теплопостачання. Суддя Романюк ухвалив два рішення в аналогічних справах, що суперечать один одному. У серпні цього року він відмовив в задоволенні клопотання ЛМКП "Львівтеплоенерго", яке вимагало зупинити дію ухвали "Про скасування двоставкового тарифу". Однак, вже 9 вересня він задовольнив аналогічне клопотання ЛКП "Залізничтеплоенерго" і зупинив дію ухвали. Вважаємо, що таке рішення служителя Феміди може бути спровоковане або його некомпетентністю, або тиском на нього.

Вважаємо за доцільне звернутися до Вищої ради юстиції з вимогою дати оцінку діям судді Віктора Романюка. Також вимагаємо від прокуратури Львова перевірити достовірність розрахунків тарифу на опалення, поданих ЛМКП "Львівтеплоенерго" та ЛКП "Залізничтеплоенерго".

Роботу міського голови Львова Андрія Садового, директора ЛМКП "Львівтеплоенерго" Степана Пакіжа, директора ЛКП "Залізничтеплоенерго" Віталія Камінського з запровадження у Львові одноставкового тарифу на теплопостачання визнаємо незадовільною".

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.