Садовий знайшов для Львова місто-побратим у Грузії

Міський голова Львова Андрій Садовий та мер Тбілісі Гігі Угулава підписали угоду про партнерство між культурною столицею України та столицею Грузії.
Мери Львова та Тбілісі під час підписання угоди (фото city-adm.lviv.ua)
Мери Львова та Тбілісі під час підписання угоди (фото city-adm.lviv.ua)

Підписання угоди відбулося у Тбілісі в рамках святкування дня міста, що тривало з 4 до 6 жовтня. Угода передбачає співпрацю в культурній, науковій, освітній та економічній сферах, повідомляє city-adm.lviv.ua.

"В України немає багато щирих та давніх друзів в світі. Грузини наші найсердечніше приятелі і співпраця між нашими містами дозволить нам поглиблювати цю дружбу. У ній багато символічного - наприклад, покровителем як Тбілісі, так і Львова є Святий Юрій, тому у нас є спільний ангел-охоронець", - розповів мер Львова Андрій Садовий.

Мери Тбілісі та Львова взяли також участь у відкритті Свята міста, яке традиційно розпочинається з тиснення свіжозібраного винограду під співи народних пісень.

У святкових урочистостях із нагоди Дня Тбілісі взяли участь президент Грузії Міхаіл Саакашвілі, представники багатьох міст світу, українські гості з Києва, Харкова та Одеси.

"Вдалось довше поспілкуватись із президентом Саакашвілі. Я особливо подякував йому за слова підтримки Україні, які він виголосив під час своєї останньої, дуже сміливої і чесної, промови в ООН. Пан Саакашвілі має неоціненний досвід успішних реформ, якими, я сподіваюсь, він готовий ділитись з українцями. Я запросив пана Саакашвілі відвідати Львів, розповів, що його у нас шанують і він завжди є бажаним гостем у Львові", додав міський голова Львова

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.