Комуністи хочуть продавати алкоголь і цигарки, як в Америці

Народні депутати пропонують збільшити мінімальний вік для продажу алкоголю і сигарет з 18 до 21 року.
Комуністи вирішили подбати за здоров'я молоді (фото zz.te.ua)
Комуністи вирішили подбати за здоров'я молоді (фото zz.te.ua)

З такою ініціативою виступили парламентарії з фракції КПУ - Олег Буховець, Сергій Баландін та Олександр Присяжнюк, повідомляє tsn.ua.

Автори законопроекту також пропонують розширити мінімальну торгову площу точок продажу алкоголю з 20 до 30 квадратних метрів, та зобов'язати магазини просторово відокремлювати відділи з алкоголем і сигаретами від місць торгівлі іншими товарами.

Окрім того, народні депутати хочуть заборонити продаж алкогольних напоїв у радіусі 300 метрів від навчальних закладів, а також його реалізацію з 22.00 до 8.00 (крім продажу на розлив у закладах громадського харчування).

Також пропонується заборонити продаж алкоголю особам, які перебувають в алкогольному сп'янінні. Водночас, парламентарі вважають за необхідне законодавчо закріпити за місцевою владою право вводити додаткові обмеження місць та часу продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.