Кульбіда напророчив Україні дощі та холод

Найближчими днями погодні умови на території України не відрізнятимуться від минулотижневих.
Подекуди очікуються заморозки (фото karpatyua.net)
Подекуди очікуються заморозки (фото karpatyua.net)

"Протягом минулого тижня в Україні переважала спокійна осіння погода, яку умовно можна було би назвати "бабиним літом". Максимальні показники температури повітря сягали +16…+19 °С; у західних, східних та деяких центральних областях стовпчики термометрів піднімалися до +20…+25 °С. Погода на початку цього тижня буде схожою: мінлива хмарність, переважно без опадів, лише до західних областей наблизиться атмосферний фронт, унаслідок чого там пройдуть невеликі дощі", - повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, якого цитує прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За словами Кульбіди, 16 жовтня вплив атмосферного фронту пошириться на північні та центральні регіони. Тут очікують невеликі помірні дощі. Ближче до вечора вони припиняться, але в ніч на 17 жовтня відновляться і будуть дуже інтенсивними. На річках Закарпаття сформується невисокий паводок. Враховуючи, що наразі рівні води тут дуже низькі, це лише покращить гідрологічну ситуацію регіону, заявив головний синоптик України.

Протягом 18-19 жовтня на всій території України, за винятком західних областей, очікують дощову прохолодну погоду. Температура повітря знизиться спочатку на заході, потім - по всій території країни. Нічні показники стовпчиків термометрів сягатимуть +1…+6 °С, на півночі вони можуть опускатися до -1… -2 °С, денна температура не перевищуватиме +4…+6 °С.

"Прохолодний період буде нетривалим. Починаючи з 20 жовтня, температура піде на підвищення. А відтак, можна буде очікувати повернення хвилі тепла на всю територію України", - зазначив директор Гідрометцентру.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...