Опозиція затвердила тих самих "невдах" на перевибори, чим розлютила Ляшка

Опозиційні парламентські партії домовилися повторно висувати своїх претендентів на кожному окрузі, як єдиних кандидатів від опозиції та спільно моніторити хід виборів.
Яценюк обіцяє провести 5 "багнетів" до ВРУ (фото byut.com.ua)
Яценюк обіцяє провести 5 "багнетів" до ВРУ (фото byut.com.ua)

П'ять кандидатів на перевибори у мажоритарних округах сьогодні висунули опозиційні сили та затвердили їх під час з’їзду партії "Батьківщина". Делегати з’їзду висунули у 94-му виборчому окрузі (Обухів, Київська область) Віктора Романюка, у 132-му виборчому окрузі (Первомайськ, Миколаївська область) Аркадія Корнацького, у 194-му виборчому окрузі (Черкаси) Миколу Булатецького, у 197-му виборчому окрузі (Канів, Черкаська область) Леоніда Даценка та у 223-му виборчому окрузі (Київ) кандидата від ВО "Свобода" Юрія Левченка, чию кандидатуру підтримав з’їзд "Батьківщини", повідомляє byut.com.ua.

Нагадаємо, що ці ж кандидати минулого року брали участь у цих мажоритарних округах, проте після судових суперечок Центральна виборча комісія не встановила офіційні результати виборів. А сьогодні в Україні розпочалася виборча кампанія з проведення 15 грудня повторних виборів народних депутатів у мажоритарних виборчих округах. На сайті Центральної виборчої комісії повідомляють, що висувати кандидатів у депутати можна з першого дня виборчої кампанії і завершити за 40 днів до дня голосування. Тобто з 16 жовтня і до 4 листопада.

Також три опозиційні сили домовилися створити спільний координаційний центр для контролю за виборами у п'яти "проблемних" округах. Про це повідомив голова політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк під час сьогоднішньої прес-конференції за підсумками з’їзду партії.

"Хотів би чітко зазначити, що ми є дуже послідовні. Три політичні сили - "Батьківщина", УДАР і "Свобода" - 16 травня підписали спільну заяву про підтримку кандидатів, які балотувались на спірних округах в 2012 році, які отримали перемогу на цих спірних округах і про підтримку саме цих кандидатів для того, щоби вони перемогли", - цитує Яценюка прес-служба партії.

Тим часом лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці у соцмережі Facebook критично висловився про висунення опозиційними силами тих самих кандидатур на перевибори у "проблемних" округах.

"Батьківщина" провела з’їзд і повторно висунула на довибори по п’яти мажоритарних округах політичних лузерів, які не змогли відстояти свою перемогу на чергових виборах до парламенту. Булатецький, Левченко, Даценко, Корнацький, Романюк - це не ті кандидати, які здатні захистити Україну, бо вони і себе не можуть захистити. А Корнацький - ще й російський шпигун. Романюк мешкає за кордоном", - написав Ляшко.

Також народний депутат дорікнув лідерам трьох опозиційних сил, яких закликав виставити свої кандидатури у цих округах.  

"Удар" це все безглуздя теж підтримує. Ганьба Яценюку, Тягнибоку і Кличку! Замість того, щоб самим піти на вибори, вони виставляють цих тюфяків, щоби злити округи на користь "регіоналів"! Якби балотувалися самі, це, принаймні, було би чесно: за списком до Ради пройшли би наступні партійці, а ці вождики перевірили б, чи дійсно їх так любить народ, як вони думають, чи вони живуть у світі ілюзій і не гідні того, щоб очолювати свої партії. Політик, який не здатен сам перемогти на окрузі - гріш йому ціна. Я маю право так говорити, бо сам виграв, хоча проти мене працювала влада і так звана опозиція", - не зрадив свого гострого на язик стилю "радикал".

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.