Бориславські школярі на власні очі побачили, як працюють чиновники міської ради (ФОТО)

В рамках проведення Європейського тижня місцевої демократії в Бориславській міській раді було організовано День відкритих дверей для школярів міста.

В гості до міської влади прийшли президенти міських учнівських парламентів.

Зі школярами зустрілись міський голова Борислава Володимир Фірман, перший заступник міського голови Борислава Роман Дурбак, заступник міського голови Сергій Оленич, керуючий справами виконавчого комітету міськради Олександр Майсак, начальники відділів та управлінь міської ради. Вони радо вітали юних бориславців, розповідали про свою роботу, про надані їм повноваження та відповідали на всі запитання, які виникали у дітей.

З огляду на такий серйозний характер зустрічі, міська влада запропонувала президентам учнівських парламентів сформувати свої пропозиції щодо покращення життя у рідному місці та подати їх у міську раду на ім’я міського голови. В юних політиків вже навіть було заготовано низку таких ідей.

Зокрема, президент міського учнівського парламенту Наталія Мазур запропонувала провести в місті захід під назвою "Таланти шкільництва Борислава", акцію "Зробімо наше місто чистим нашими чистими руками" та подарувати дітям казку під назвою "Миколай про тебе не забуде".

В обмін на ініціативу, Сергій Оленич запропонував шкільництву цікаву затію - інтеграційну зустріч, яку вже практикують у сусідніх містах. Протягом певного часу школярі стажуватимуться в Бориславській міській раді. А 7 грудня, в день місцевого самоврядування, спробують стати на посади міського голови, заступників міського голови, начальників відділів, управлінь.

"Я теж, в свій час, був таким стажером в заступника Дрогобицького міського голови з гуманітарних питань, і тепер займаю відповідну посаду в Бориславі", - зізнався Сергій Оленич.

Найочікуванішим було спілкування дітей з міським головою Володимиром Фірманом. Говорили абсолютно про все. Школярі запитували про розподіл коштів міського бюджету, про способи покращення фінансового становища міста, про комунальні проблеми, про організацію відпочинку для різних категорій населення, організацію дозвілля тощо. Спілкування з дітьми для міської влади було зовсім недитячим, розповіли у прес-службі Бориславської міськради.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.