Олімпійський факел полетів у космос

Вперше в історії олімпійський факел подалає естафету довжиною 65 тисяч кілометрів.
Ця ракета вирушила з факелом до МКС(фото bbc.co.uk)
Ця ракета вирушила з факелом до МКС(фото bbc.co.uk)

Олімпійський факел перебуває на шляху до космосу. Доправити його на навколоземну орбіту має ракета "Союз", що стартувала сьогодні з космодрому Байконур у Казахстані. В складі екіпажу – троє осіб, повідомляє radiosvoboda.org.

Олімпійський вогонь будуть ретельно захищати військові: авіаційні сили, засоби пошуку та порятунку Центрального військового округу РФ. Проводжати у космос факел з олімпійським вогнем будуть близько 200 військовослужбовців, 14 вертольотів Мі-8 зі спецобладнанням на борту, чотири літаки Ан-12 і Ан-26, а також 15 одиниць автотехніки, включаючи чотири пошуково-евакуаційні машини підвищеної прохідності, інформує dt.ua.

"Наразі вже сформовано оперативні розрахунки і групу у складі вертольотів з рятувальниками та лікарями на борту. Вони перебазувалися з Челябінської і Свердловської областей з пунктів постійної дислокації і розташуються уздовж траєкторії польоту космічного корабля на Байконурі, в Аркалику, Джезказгані, Караганді, Гірничо-Алтайську і Кизилі", - повідомляє прес-служба ЦВО РФ.

Право на винесення факела у відкритий космічний простір надано російським космонавтам Олегу Котову і Сергію Рязанському. Вперше в історії після стикування з Міжнародною космічною станцією факел у відкритий космос винесуть російські космонавти.

З міркувань безпеки факел не запалюватимуть під час польоту або на орбіті. 

Олімпійський факел має поверненутися на Землю в понеділок космонавтом Федором Юрчихіним, щоб продовжити естафету довжиною 65 тисяч кілометрів.

Ця Олімпіада буде першою для Росії після розпаду СРСР. Також вона стала найдорожчою. Зараз бюджет сягає 50 мільярдів доларів.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...