У світі рекордно зросла кількість біженців

20 червня, за резолюцією ООН від 4 грудня 2000 року, у світі відзначають всесвітній день біженців. За даними УВКБ ООН, сьогодні у світі зареєстровано понад 20 млн. біженців та ще близько 25 млн. депортованих в рамках своєї країни. У 2012 році біженцями стали 7,5 млн. людей. 55% усіх шукачів притулку походять з п'яти країн: Афганістану, Сомалі, Іраку, Судану та Сирії.

Так з початку конфлікту у Сирії понад 70 тисяч чоловік загинуло, а понад 1,5 млн. сирійців шукають притулку. У Йорданії, Туреччині та Лівані для біженців із Сирії створили спеціальні табори. Ці країни закликав підтримати Верховний комісар ООН з питань біженців Антоніо Ґуттерес. Кількість сирійських біженців у Йорданії перевищила 500 тисяч, а за прогнозами ООН може сягнути 1 млн до кінця року. За оцінками міністра закордонних справ Йорданії Насіра Джуді до середини 2014 року сирійські біженці в Йорданії можуть становити 40 відсотків населення. Зараз їх кількість складає 10 відсотків. Як зазначають місцеві медіа, лише за 24 години на територію Йорданії прибуває близько півтори тисячі сирійців. Більшість з них — жінки та діти.

Сирійські діти-біженці у таборі Заатарі в Йорданії 20 червня у Міжнародний день біженців відправили послання світовим лідерам. Півтисячі хлопців і дівчат запустили у небо повітряних зміїв, написавши на них свої побажання. Діти сподіваються своєю акцією змусити світових лідерів врешті-решт знайти спосіб покласти край кровопролитному конфлікту у Сирії. Ініціатором заходу виступила організація “Врятуймо дітей”. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...