Для бюджетних установ вартість опалення знизять майже на чверть. А ось для населення тарифи не зміняться

Вартість опалення для дитячих садочків, лікарень та інших закладів бюджетної сфери з 1 лютого зменшиться приблизно на 25%.
фото korisni-porady.co.ua
фото korisni-porady.co.ua

Про це поінформував голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг Валерій Саратов, повідомляє Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

"Після перерахунку вартість на опалення дитсадків, лікарень та інших закладів бюджетної сфери буде знижена в середньому на 25%. Це дозволить зекономити близько 2 млрд гривень. Такий додатковий ресурс залишиться в регіонах і буде спрямований на розвиток міст і районів, підвищення комфортності проживання громадян", - сказав Саратов.

Водночас він зазначив, що вартість опалення для населення зменшуватися не буде, оскільки держава вже підтримує кожного українця, дотуючи різницю в тарифах, але й підвищень тарифу на теплову енергію для населення не варто чекати.

"Держава й надалі продовжить дотувати вартість газу для населення, яка на 55% менша, ніж для підприємств теплокомуненерго", - запевнив голова Нацкомпослуг.

За його словами, наразі населення отримує газ для індивідуального опалення, за який при річному споживанні до 2,5 тис. кубічних метрів платить 728 грн за 1 тис. кубічних метрів. А при споживанні від 2,5 тис. метрів кубічних - 1091 грн за 1 тис. метрів кубічних. Натомість середня ціна за 1 тисячу кубічних метрів для підприємств теплокомуненерго становить 1309 грн.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...