Сім’я майбутнього: тато та дві мами

Британія готується стати першою країною світу, в якій буде дозволено штучне запліднення із ДНК трьох людей.

Таким чином генетично змінений ембріон матиме гени трьох людей: батька, матері і жінки-донора. Якщо закон буде прийнято, перша дитина від трьох батьків зможе народитися уже в 2015 році. 

Уряд має намір до кінця року підготувати проект нових положень, що регулюють цю процедуру, а сам метод про привнесення генного матеріалу від третього донора, може увійти до практики впродовж двох років.

На думку фахівців, трибічне штучне запліднення може усувати небезпечні дефекти в мітохондріальній ДНК зародка, що можуть призводити до важких генетичних захворювань, які передаються від матері до дитини.

Супротивники цього методу вважають його неетичним і стверджують, що його застосування може призвести до небезпечних наслідків. Вони зазначають, що пари, які зараз бажають піти на процедуру штучного запліднення, можуть скористатися донорськими яйцеклітинами або всиновлювати дітей.

Дефекти у ДНК мітохондрій зустрічаються в одному з 6,5 тисяч людських ембріонів. Ці порушення можуть призводити до сліпоти, мускульної атрофії, зупинки серцевої діяльності й навіть до смерті. Дослідження показують, що використання мітохондрій із донорських клітин здатне запобігати цим захворюванням.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...