Іран здійснив другий запуск мавпи в космос

Згідно з повідомленням, яке сьогодні було розміщено на сайті президента ісламської республіки, запуск пройшов успішно, мавпа на прізвисько Фарго вже повернулася на землю живою і неушкодженою.
фото Vahidreza Alaei/AFP
фото Vahidreza Alaei/AFP

Як наголошується, для запуску вперше в країні використовувалася ракета-носій з рідким паливом, lenta.ru.

За даними агентства IRNA, вона стартувала в суботу вранці і вивела капсулу з приматом на 120 кілометрів від Землі, де та провела 15 хвилин. Будь-які інші подробиці не наводяться.

28 січня іранський апарат Піонер з мавпою на борту вперше був запущений у космос і успішно повернувся на Землю. Біокапсула з мавпою досягла висоти 120 кілометрів і повернулася на Землю без ушкоджень. Для запуску використовувалася ракета Кавошгар-5.

Попередній запуск так званої "капсули життя" був здійснений Іраном на початку лютого 2010 року, коли Тегеран на ракеті-носії власного виробництва Кавошгар-3 відправив у космос мишей, черепах і черв'яків для наукових досліджень.

У 2011 році був проведений невдалий запуск супутника з мавпою на борту, ракета не вийшла орбіту.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.