Поки Рада зриває євроінтеграцію України, Янукович їде до Москви

Сьогодні Президент України Віктор Янукович здійснить робочий візит до Російської Федерації.
Янукович несподівано летить до Путіна (фото zaxid.net)
Янукович несподівано летить до Путіна (фото zaxid.net)

Під час візиту він зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як розповіли у прес-службі Президента, сторони обговорять питання торгівельно-економічних відносин України та Росії напередодні Саміту "Східного партнерства", який відбудеться наприкінці листопада у Вільнюсі.

Зазначимо, що цей політичний тиждень в Україні був дуже напруженим: Рада не змогла ухвалити законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, а це може поставити під сумнів підписання на вищезгаданому саміті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Річ у тім, що ЄС домагається відправки Юлії Тимошенко на лікування за кордон. При цьому як компроміс моніторингова місія Європарламенту у складі Патріка (Пета) Кокса і Олександра Квасьнєвського обрала законопроект позафракційної Анжеліки Лабунської. Законопроект є не вигідним для Тимошенко, про що вона відкрито заявила, однак вона додала, що погоджується на будь-які умови, запропоновані Коксом і Квасьнєвським.

Європа призначила Україні крайній термін, до якого влада має вирішити "питання Тимошенко". У зв'язку з цим спікер Ради Володимир Рибак пообіцяв підписати розпорядження про скликання позачергової сесії для розгляду цього питання.

Зазначимо також, що комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності збереться на позачергове засідання у понеділок, щоб розглянути пропозиції, які напрацює тимчасова робоча група щодо законопроекту про лікування Юлії Тимошенко. Раніше цей комітет відправив усі 4 законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном на доопрацювання.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.