Українські ломбарди вирішили приймати взуття та клей

Великі ломбарди почали масово розширювати перелік прийнятих у населення застав.
фото mir45.ru
фото mir45.ru

Про це багато хто з них повідомляють на своїх телефонних гарячих лініях і порталах, повіомлять "Вести".

Ломбарди зі стандартним переліком застав (працювали лише з дорогоцінними металами та хутряними виробами) почали приймати побутову техніку, електроніку та будматеріали (цемент, гіпсокартон, клей і т.д.). А ті, хто запустив кредитування під заставу техніки ще на початку року, йдуть далі - починають кредитувати під заставу меблів, спортивного інвентарю, музичних інструментів, а також одягу та взуття.

У ломбардах розширення асортименту пояснюють, по-перше, настроями українців, які сьогодні готові закладати все підряд.

"Ми опитали клієнтів. Третина висловила бажання залишати під заставу техніку. І ми запустили пілотний проект - приймаємо ноутбуки, планшети, відеокамери та іншу техніку", - говорить директор з маркетингу мережі ломбардів Віталій Соловйов.

Друга причина збільшення списку застав - загострення конкуренції і зниження попиту на послуги. Нерідко різні види застав прив'язують до конкретних регіонів .

"Відділення розташовані близько до Карпат, почали брати в заставу лижі. У той же час лижі не візьмуть у відділеннях на сході і в центрі. Але там візьмуть велосипед", - сказала  директор "Універсального ломбарду"  Ірина Распутіна.

При всьому цьому українцям доведеться чимало заплатити за ці кредити: середня ставка по ломбардах - 0,8-0,9% на день ( 292-328,5 % на рік).

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.