Влада сьогодні проведе п’ятдесятитисячний мітинг. "Підтримка" з регіонів вже поїхала до Києва

На Михайлівській площі у Києві монтують сцену. Активісти євромайдану припускають, що вона призначена для виступів представників влади.
фото visti.ks.ua
фото visti.ks.ua

У столичній міліції підтвердили, що Партія регіонів подала повідомлення про проведення 29 листопада мирного зібрання на Європейській площі. У заявці - 50 тисяч осіб, передає NEWSru.ua.

Там же зазначили, що повідомлення подано лише на 29 листопада.

Партія регіонів відправила з Миколаєва групу мітингувальників до Києва на противагу прихильникам підписання Україною Угоди про Асоціацію з Євросоюзом, акція яких проходить вже тиждень на Майдані Незалежності, повідомляють "НикВести".

З 22:00 28 листопада і близько години журналісти спостерігали понад 10 автобусів біля офісу Партії регіонів на вулиці Микільській. За інформацією журналістів, поїздку курує екс-депутат Миколаївської обласної ради від Партії регіонів Анатолій Семєнков. Перевезення мітингувальників забезпечило ПП "Оріон-Авто", власником якого є депутат Миколаївської міської ради від Партії регіонів Валерій Буркун.

Вхід в автобус здійснювався за списком: спочатку зачитували прізвище - і людина заходила в автобус.

Загалом в Київ з Миколаєва вчора вирушило понад 500 осіб, кожному з яких у день обіцяно 150 гривень. Деякі з мітингувальників залишаться в столиці на два дні, повідомляє видання.

Куратори автобусів повідомили, що вони планують провести акцію на Європейській площі в Києві, де раніше збиралися представники опозиції.

Водночас одні учасники поїздки заявляли, що їдуть на екскурсію в Києво-Печерську Лавру, інші - що на Південного берег Криму.

Поїхали до Києва мітингувати на підтримку влади і жителі Донбасу: за повідомленням прес-служби Донецької облорганізації Партії регіонів, "група підтримки" складається з близько тисячі людей.

У свою чергу у Маріїнському парку столиці ближче до будівлі Верховної Ради починають збиратися молоді люди спортивної зовнішності, повідомляє "Главком".
На цей момент, в парку налічується близько п'яти сотень молодих людей. Вони стоять окремими групами до 20 осіб. Поки ніякої партійної символіки у присутніх не спостерігається.

Мітинг ПР має назву "Побудуємо Європу в Україні". Назва себе виправдовує, адже сьогодні у Вільнюсі з Україною не було підписано взагалі нічого, хоча й планувалося підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Варто наголосити, що сьогодні у Києві на 15:00 заплановане проведення масштабного Євромаршу, який організовують прихильники євроінтеграції України.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.