Завтра Захарченко відчує на собі, що таке допит у прокуратурі

Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка завтра допитають у головному слідчому управлінні Генпрокуратури у справі про перевищення повноважень "Беркутом".
(фото pravda.lutsk.ua)
(фото pravda.lutsk.ua)

Про це на брифінгу заявив начальник головного слідчого управління Олександр Каліфіцький, передає РБК-Україна.

"Міністр внутрішніх справ буде допитаний в головному слідчому управлінні. Обов'язково. Зараз ведуться переговори, щоб міністр (Віталій Захарченко) був допитаний у п'ятницю. Проводиться досудове слідство, всіх громадян допитують як свідків", -

заявив він.

Зазначимо, сьогодні Захарченко заявив, що не збирається подавати у відставку. Відставка Віталія Захарченка - одна з вимог учасників безстрокової акції протесту. Активісти наполягають, що міністр відповідальний за дії правоохоронців під час розгону Євромайдану.

Крім того, він зазначив, що уже затримано чоловіка, який передав ключі від грейдера-трактора, який брав участь у заворушеннях на Банковій, іншій особі - водієві машини.

Міністр також повідомив, що суди ухвалили рішення про арешт 14 осіб, які порушували закон.

"У нас є коло підозрюваних, які в найближчий час будуть затримані, і яким будуть озвучені відповідні підозри... У цих діях активну участь брав і (лідер організації "Братство) " Дмитро Корчинський, а також інші особи", -

заявив Захарченко.

 

Нагадаємо, що в ніч на 30 листопада "Беркут" розігнав Євромайдан. 1 грудня в Києві зібралися близько 500 тис. осіб, які вимагали відставки Кабміну і виборів Президента.

До вечора мітингувальники атакували будівлю Адміністрації президента. В результаті постраждали більше ста осіб як мітингуючих, так і представників правоохоронних органів.

Після цих подій Президент доручив генпрокуророві Віктору Пшонці провести ретельне розслідування подій в Києві 30 листопада - 1 грудня.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.