Світове співтовариство засудило нічні дії силовиків на Євромайдані

Сполучені Штати висловили "огиду" з приводу придушення протестів в Україні у ніч на середу, коли сили безпеки почали штурм протестного табору, зносячи барикади і намети, встановлені в центрі Києва.
фото dw.de
фото dw.de

Заяву від імені уряду США опублікував держсекретар США Джон Керрі, повідомляє Голос Америки.

"Сполучені Штати висловлюють свою відразу з приводу рішення української влади відповісти на мирні протести на Майдані Незалежності у Києві поліцією, бульдозерами і палицями, а не повагою демократичних прав і людської гідності", - йдеться у заяві Керрі.

"Така відповідь неприйнятна і недопустима для демократичної держави", - додав він.

Керрі нагадав, що впродовж останніх тижнів влада США постійно закликала українського президента Віктора Януковича і його уряд прислухатися до голосу свого народу, який прагне миру, справедливості і європейського майбутнього.

"Замість цього українські лідери сьогодні, схоже, прийняли зовсім інший вибір", - відзначив держсекретар.

"У той час як по задимлених вулицях Києва лунає дзвін, Сполучені Штати підтримують український народ. Він заслуговує на краще", - заявив Керрі.

Держсекретар США закликав Київ проявити максимальну стриманість, проте у заяві не йдеться про можливість введення будь-яких адресних санкцій проти України або її лідерів.

"Життя людей мають бути захищені", - заявив Керрі. "Українська влада несе повну відповідальність за безпеку українських громадян", - додав він.

Не оминуло своєю увагою нічні події і Міністерство закордонних справ Польщі. Там вважають застосування сили проти мітингувальників на майдані Незалежності у Києві "найгіршим можливим сценарієм", передає Укрінформ.

Крім того, до польського МЗС викликано посла України.

Про це йдеться у повідомленнях представників польського зовнішньополітичного відомства в Twitter.

"Застосування сили проти протестувальників у Києві є найгіршою можливою стратегією. Велика повага до мирної поведінки людей на Майдані", - написала у Twitter заступник міністра закордонних справ РП Катажина Пелчинська-Наленч.

Речник польського зовнішньополітичного відомства Марцін Войцеховський написав у Twitter, що до МЗС на 11 годину (за київським часом) викликано посла України в Польщі. Войцеховський також підкреслив, що польська дипломатія закликає до діалогу і засуджує насильство.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...