Підписані з Путіним позавчора домовленості не суперечать євроінтеграції України - Янукович

Документи, підписані у вівторок, 17 грудня, президентом України Віктором Януковичем з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві, не суперечать євроінтеграції України.
фото kolo.poltava.ua
фото kolo.poltava.ua

Про це сьогодні заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю українським журналістам, передав кореспондент ІА "ГРІМ".

Зокрема, В. Янукович заявив, що угоди, підписані позавчора у Москві,  є не інтеграційними, а економічними.

Янукович також пояснив, чому було призупинено асоціацію України з Євросоюзом та створення з ЄС зони вільної торгівлі (ЗВТ). За словами президента, підготовку до підписання цих угод було призупинено для того, щоб з'ясувати, на яких умовах Україна їх підписує.

"Відповідь на це питання повинен дати уряд, який працює з об'єднаннями товаровиробників, вченими та експертами", - заявив президент.

Янукович розповів, що попросив уряд аналізувати угоду про асоціацію з ЄС та про створення ЗВТ з ЄС прозоро, за участі громадськості та ЗМІ.

Президент запевнив, що уряд у своєму звіті пояснить, чому громадськість і товаровиробники не знали умов цих угод.

"Коли ми побачимо, що нас ці умови влаштовують, що ці угоди відповідають національним інтересам, то їх буде підписано. Якщо треба буде розглядати деякі питання, пов'язані з угодами, в тристоронньому порядку (Україна-ЄС-Росія), то їх буде розглянуто", - запевнив Янукович.

Президент України підкреслив, що влада поки що не знайшла відповіді на запитання, як мінімізувати негативні наслідки від створення ЗВТ з ЄС.

Нагадаємо, угоду про асоціацію та ЗВТ з ЄС Україна мала підписати на Вільнюському саміті "Східного партнерства" 29 листопада. Однак 21 листопада уряд прийняв розпорядження призупинити підготовку до підписання цих угод, доручивши відновити і зміцнити втрачені зв'язки з Росією. Відтак, у Вільнюсі Україна нічого не підписала.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...