Рух "Стоп цензурі!" просить журналістів сьогодні говорити про побиття Чорновол і про корупцію можновладців

Рух "Стоп цензурі!" закликав усіх журналістів присвятити сьогоднішні випуски новин і політичних програм, завтрашні номери видань лише одній темі - переслідуванню та репресіям проти активістів Євромайдану.
фото obozrevatel.com
фото obozrevatel.com

Про це йдеться в офіційній заяві руху, розміщеній на його сайті.

Це має стати відповіддю на звіряче побиття журналістки і активістки Тетяни Чорновол, зазначають в організації.

"Всі ЗМІ мають показати те, про що писала Тетяна, і що стало причиною замаху на її життя - розслідування корупції Януковича, Клюєва, Захарченка та інших високопосадовців", - йдеться у зверненні.

Журналісти наголосили на необхідності висвітлювати залякування та напади на всіх активістів, які брали участь у мирних акціях протесту, бо публічність стає ледь не єдиною можливістю захисту десятків і сотень людей.

"Нагадуємо, що переважно злочини проти журналістів в Україні традиційно лишаються без розслідування, а винні не несуть відповідальності, в тому числі й за масове побиття журналістів на вул.Банковій 1 грудня. Це треба припинити", - сказано в заяві.

Журналісти звернулися до колег, які працюють у прес-службах відповідних міністерств та відомств: "Ви маєте докласти всіх зусиль, аби було проведено розслідування та максимально інформувати про його перебіг".

"Якщо не буде розслідування та притягнення винних до відповідальності, хвиля насилля може заполонити Україну", - резюмується в заяві.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...