Світове українство стурбоване встановленням в Україні авторитаризму

Світовий Конґрес Українців (СКУ) глибоко обурений прийняттям владними структурами України 16 січня законів, котрі спрямовані на знищення демократії та встановлення жорсткого авторитарного режиму в Україні.
фото ukrainianworldcongress.org
фото ukrainianworldcongress.org

За своїм змістом репресивні закони, за які проголосувала провладна більшість Верховної Ради та підписав президент Віктор Янукович, явно обмежують основні людські права та такі фундаментальні свободи, як  свобода слова і свобода зібрань, та розширюють різні види суворого покарання, у тому числі й ув’язнення, констатують у Конгресі..

"Світовий Конґрес Українців вважає, що прийняття таких законів є явним свідченням відходу владних структур України від принципів демократії та намагання повернути Україну до авторитарних часів Радянського Союзу", - заявив президент СКУ Евген Чолій, якого цитує прес-служба Конгресу.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р., СКУ був визнаний у 2003 р. неурядовою організацією у Економічній та соціальній раді Організації Об’єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...