Колишні політв'язні Львова вважають, що Україна повертається до сталінських часів

Скандальні закони, які прийняла Верховна Рада 16 січня, викликали серед колишніх політичних в'язнів Львова шквал негативних емоцій.
Ігор Калинець. Фото lvivexpres.com
Ігор Калинець. Фото lvivexpres.com

Вони заявляють, що чинний уряд хоче перетворити Україну у поліцейську державу, повідомляє газета "20 хвилин".

Зокрема, Юрій Шухевич, який сидів у радянських таборах близько 40 років,  розповів журналістам, що українців повертають до сталінських та брєжнєвських часів. Громадський діяч навіть припускає, що в країні можуть розпочатися масові розстріли людей.

"Влада хоче нас залякати, однак ми повинні показати свій спротив", - зауважив Юрій Шухевич.

Інший колишній політичний в'язень Львова Ігор Калинець прирівняв законопроекти Верховної Ради з колишніми законами про антирадянську агітацію і пропаганду.

Іще один колишній політв’язень Мирослав Маринович пропонує ігнорувати нові закони Верховної Ради. Якщо влада забороняє приходити на мирні зібрання у касці, то він закликає усіх українців надягти захисні шоломи. Окрім цього, пан Мирослав сподівається, що міжнародна спільнота знайде підстави для потужної хвилі протесту.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...