У  регіонах демонстранти захоплюють ОДА, прокурори закликають не порушувати законів

У кількох обласних центрах України вчора штурмували будівлі органів влади.
фото radiosvoboda.org
фото radiosvoboda.org

Зокрема, в Черкасах демонстранти вчора ввечері  захопили частину будівлі, в якій працюють обласна держадміністрація й обласна рада, повідомляє Радіо Свобода.

Нападники  трощили й викидали меблі й  обладнання, обмальовували стіни своїми гаслами. Прокурор області закликав не порушувати законів. А за фактом блокування будівлі й масових заворушень прокуратура міста відкрила кримінальне провадження.

Тернополяни також захопили приміщення ОДА. Нечисленні міліціонери покинули пости та відступили перед протестувальниками. Кілька сотень громадян зайняли вестибюль та інші приміщення на всіх поверхах, а також підійшли до прийомної Валентина Хоптяна. Вони співали колядки та вигукували "Банду геть!", повідомляє видання "За Збручем".

Захопили ОДА  і у Рівному. Демонстранти заявили, що самі відповідатимуть за збереження будівлі і майна, але не мають намірів звільняти приміщення.

Облогу будівлі обласної держадміністрації влаштовували і в Івано-Франківську, але там спроби людей пройти всередину зупинили правоохоронці.

Нагадаємо, що вчора Львівську ОДА захопили близько двох тисяч львів’ян і змусили голову Олега Сала написати заяву на звільнення. Сало заяву написав, але згодом відкликав її, попросивши вважати її недійсною.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...