У Туреччині на дні озера виявили ​​церкву, вік якої - понад 1500 років

В області Бурса, відомої як одне з найважливіших зосереджень християнської релігії в Туреччині, на дні озера Ізнік виявили ​​церкву, вік якої становить близько 1600 років.
фото telegraf.com.ua
фото telegraf.com.ua
Є припущення , що це церква Св. Петра , яка згадується в багатьох християнських джерелах, хоча до цих пір не були виявлені докази її існування, повідомляє telegraf.com.ua.
 
Глава факультету археології Улудагского університету Мустафа Шахін розповів, що в даний час проводиться ретельне дослідження турецькими експертами з візантійської історії .  
 
"Ми повідомимо результати , як тільки отримаємо більш детальну інформацію", - заявив Шахін .
Церкву вже назвали одним з найважливіших джерел для дослідження в області. Зараз відбувається ретельне дослідження, щоб допомогти церкві повернутися на сушу з дна озера.
 
Наразі відомо лише те, що церква складається з 3 коридорів і базиліки.
 
Саме такий вид будівництва був широко поширений під час римського періоду при зведенні будівель судів . У 313 році н. е. . в церквах стали використовувати базиліки , коли в якості офіційної релігії Римської імперії було прийнято християнство .
 
Виявлене будова було вирішено вважати саме церквою , так як він протягнуто зі сходу на захід. У східному кутку знаходиться апсида , а в план будівлі входить базиліка , що характерно в основному для церков. Передбачається , що храм , який знаходиться в 20 метрах від берега , опинився на дні озера в результаті сильного землетрусу, що стався в 740 році н. е. .

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...