За час протестів в Україні постраждало майже 140 журналістів. Більшість - від рук міліції

З початку масових протестів в Україні 21 листопада 2013 р. під час або в результаті виконання професійних обов'язків постраждали 136 журналістів.
фото obozrevatel.com
фото obozrevatel.com

Про це свідчать дані Інституту масової інформації (ІМІ), який відслідковує, фіксує та перевіряє інформацію про постраждалих журналістів, фотографів та операторів під час виконання ними професійних обов'язків, передає РБК-Україна.

Як зазначили в ІМІ, до уваги брались лише випадки, пов'язані з професійною діяльністю, і такі, де журналісти отримали реальні поранення або пошкодження техніки.

При цьому більшість журналістів - 80 випадків - постраждали за останні два тижні (з 19 січня по 2 лютого).

Найбільше журналістів постраждало від побиття міліцією чи бійцями "Беркуту" - 54 випадки. 27 журналістів отримали поранення від вибуху світло-шумових гранат, на 21 працівника ЗМІ нападали люди характерної спортивної зовнішності. Було зафіксовано 17 випадків поранень журналістів від куль, які летіли зі сторони міліції на вул. Грушевського у Києві. Також було два випадки, коли співробітники "Беркуту" цілились журналістам у камери, проте ті встигали заховатись і кулі влучали мимо. Ще 19 журналістів постраждали внаслідок інших дій, наприклад, від тисняви між міліцією та протестувальниками, від каменів, які летіли з різних сторін, та від отруєння сльозогінним газом.

31 журналісту пошкодили або повністю знищили техніку - відеокамери, фотоапарати, планшети, флешки та інше, а 11 журналістів затримувала або заарештовувала міліція.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...