Американські дипломати: ЄС треба послати "на три букви" через кризу в Україні

З'явився запис телефонної розмови імовірно помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд та американського посла в Україні Джефрі Пайєтта.
фото nikvesti.com
фото nikvesti.com

Спочатку вони обговорюють трьох українських опозиціонерів: Віталія Кличка, Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока, інформує Євроньюс. Нуланд, зокрема, висловлює сумнів у необхідності участі Кличка в уряді і хвалить управлінський досвід Яценюка.

Далі дипломати з використанням нецензурної лексики говорять про роль ООН та ЄС в подіях, які відбуваються в Україні:

Нуланд:

"Це буде відмінно, я думаю, і допоможе розрулити ситуацію, нехай цим займається ООН, а Євросоюз нехай іде на ..." (в оригіналі : "...fuck the EU").

Пайєтт:

"Саме так. І я гадаю, ми обов'язково повинні зробити щось , щоб вирішити ситуацію , тому що якщо ми не візьмемося за справу, росіяни почнуть діяти за спиною у нас і спробують все зіпсувати".

Держдепартамент США відмовився як підтвердити, так і спростувати достовірність запису розмови.

Зокрема, Джен Псакі, офіційний представник Держдепартаменту, заявила: "Ми співпрацюємо надзвичайно щільно з ЄС і з його представниками. У тому числі цим займається помічник держсекретаря Вікторія Нуланд. Вона тримає контакт з верховним представником ЄС Кетрін Ештон. І дозвольте мені вам повідомити, що вона вже поговорила з партнерами з ЄС і, звичайно ж, принесла вибачення".

У Вашингтоні кажуть про російський слід у цій історії, адже посилання на запис з'явилося у Twitter Дмитра Лоскутова, помічника віце-прем'єра Дмитра Рогозіна .

Представники верховного комісара ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон скандал коментувати відмовилися.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...