МЗС Польщі: в Україні відбувається російська інтервенція

У Криму спостерігається інтервенція російських сил, що є серйозним порушенням міжнародних угод та принципів ОБСЄ.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час візиту до Ірану, інформує Укрінформ з посиланням на польські ЗМІ.

"Польське консульство у Криму підтвердило тривожну інформацію, яка стосується інтервенції російськомовних та російських сил у Криму", - заявив Сікорський.

Він додав, що це є дуже серйозним порушенням міжнародних угод та принципів ОБСЄ.

Голова польського МЗС додав, що у зв'язку з останніми подіями у Криму він провів телефонні розмови з керівниками міністерств закордонних справ та оборони України, а також перебуває у постійному контакті з президентом та прем'єр-міністром Польщі.

Сікорський повідомив, що найближчим часом можна очікувати на зустріч головних західних лідерів у справі України. Він також підкреслив, що Варшава весь час вимагає дотримуватися положень Будапештського меморандуму 1994 року (щодо дотримання територіальної цілісності України).

Керівник МЗС РП наголосив, що перервав свою поїздку до Ірану у зв'язку із загостренням обстановки в Криму.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...