Кримських злодіїв тепер судитимуть за російськими законами: в автономії розпочав роботу Слідчий комітет Росії

Слідчий комітет Російської Федерації (СК РФ) заявляє про початок роботи своїх територіальних управлінь у невизнаній Україною Республіці Крим і Севастополі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СК РФ, передають Українські новини.

"У Республіці Крим і місті Севастополі створені й почали свою роботу слідчі управління СК Росії", - повідомляє відомство.

Голова Слідчого комітету Олександр Бастрикін поставив завдання своїм підлеглим у найкоротший термін вирішити організаційні питання, а також питання технічного оснащення й забезпечення кадрами нових територіальних підрозділів.

У СК РФ підкреслили, що тепер злочини, зроблені на території Криму й Севастополя, будуть кваліфікуватися відповідно до чинного російського кримінального законодавства, а кримінальні справи будуть розслідуватися слідчими Слідчого комітету відповідно до норм російського кримінально-процесуального законодавства.

Росія анексувала і окупувала Крим 18 березня після того, як в автономії 16 березня пройшов сепаратистський референдум, за результатами якого, нібито, понад 96% жителів автономії захотіли приєднатися до Росії. Але Україна, як і решта прогресивного світового співтовариства, не визнала ні псевдореферендуму, ні приєднання Криму до Росії.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...