«Має бути допомога держави у зведенні будинку для учасників АТО»,— А. Садовий

Сьогодні, 25 грудня, міська рада виділила земельну ділянку під будівництво багатоквартирного будинку для учасників АТО, інформує ЛМР.

"Ми проголосували ухвалу про виділення земельної ділянки для будівництва житла для наших вояків, які сьогодні воюють на Сході. Тут дуже важливою буде підтримка уряду. Це важливо, бо місто надає землю і вирішує усі проблеми по інфраструктурі. На сьогодні багато хто говорить про підтримку, а ми у Львові робимо це реально", - повідомив міський голова Львова.

А. Садовий заявив, що члени сімей, які лишилися без годувальників, отримують чотири помешкання. Ще чотири сім’ї хлопців, які загинули на Сході, отримують квартири.

"Це вже моя проблема, як я це зроблю, але вони їх отримують", - наголосив мер міста Львова.

"Стосовно великої кількості львів’ян, які перебувають, перебували чи будуть перебувати в зоні АО, вони мають мати преференції від держави. Є можливість отримувати земельні ділянки в межах області, і багато хлопців вже нею користаються. Це Городоцький, Мостиський, Пустомитівський та інші райони. Бо у Львові таких можливостей немає, ми компактне місто, і вартість землі є дуже великою. У нас немає ділянок під індивідуальну забудову, але ми маємо ділянки під багатоквартирну забудову. І одну з таких ділянок, площею 0,6 га, ми сьогодні закріпили за нашим комунальним підприємством. Наступний крок – звернення до держави, щоб отримати довготривале іпотечне фінансування і завдяки тому фінансування ми зможемо будувати житло, а люди зможуть його отримувати. Ніхто сьогодні безоплатно житло надавати не зможе, це є не реально. Але якщо є програма, як у всіх цивілізованих країнах світу, коли люди на 50 років отримують можливість розтерміновувати платежі, в кінцевому випадку це виходить в нулі. Це реальний варіант, як допомогти людям".

Земельну ділянку для будівництва житла для учасників АТО виділили на вул. Під Голоском.

"Нагадую, що всі можуть скористатися можливістю і взяти земельні ділянки від індивідуальне будівництво у межах області, бо там є такий ресурс і такі можливості. Звичайно, що ціна не така висока, а у Львові вона вища в 1 тис. – 10 тис. разів".

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...