У Китаї 57-поверхівку звели за 19 днів

На околицях міста Чанша в китайській провінції Хунань виріс новий хмарочос.

Його параметри досить скромні, як за китайськими масштабами. Заввишки всього 204 метри, ця вежа не сягає навіть третини найвищого хмарочоса в Шанхаї.

Її коробкоподібний вигляд зі скла і сталі навряд чи допоможе виграти якісь нагороди в категорії архітектурної краси.

Але довивижне в ній інше - швидкість, із якою цю вежу зводили.

Відео з прискореною зйомкою за хвилину показує неймовірну швидкість будівництва - три поверхи за добу.

А для чоловіка, який задумав проект, Чжана Юе, це лише початок, - інформує BBC.

"Людство пережило революції в промисловості, сільському господарстві, транспорті чи інформатиці, але революції в будівництві ще не було, - стверджує в своєму програмному документі заснована ним Broad Group. - Настав час і цієї революції".

Революція буде модульна, наполягає Чжан. Міні Sky City зібраний з тисяч сталевих модулів, складених в одне ціле, як конструктор Meccano.

Цей метод, за словами підприємця, не лише швидкий, а й безпечний та дешевий.

Вийти з плеєраДопомогаВихід з плеєра. Натисніть Enter, щоб повернутися, або Tab, щоб продовжувати.

Тепер він хоче позбутися слова "Міні" в назві проекту і, використовуючи ту саму технологію, звести найвищий хморочос світу - Sky City.

Зараз рекорд висоти належить дубайському хмарочосу "Бурдж-Халіфа" заввишки 828 метрів. Його будівництво тривало п'ять років, а Чжан Уе каже, що пропоноване ним "вертикальне місто" на 220 поверхів можна побудувати всього за сім місяців - чотири на фундамент і три на сам хмарочос.

І висота його буде на 10 метрів більша за висоту "Халіфи".

Та підприємцеві і цього мало. Чжан Уе хоче переосмислити саму концепцію міського простору.

Він має бачення майбутнього, у якому його компанія виготовлятиме третину будинків світу - всі вони будуть модульними, всі зі сталі і всі екологічні.

"Найбільший виклик, перед яким світ постав зараз, - не тероризм і не світова війна, а зміни клімату", - вважає підприємець.

Самодостатні, модульні "вертикальні міста", згідно з його баченням, будуть найчистішим методом міського розвитку в майбутньому.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...