Як Янукович за ліквідацією "збройного конфлікту" на Львівщині спостерігав

Сьогодні на Львівщині відбулися підсумкові навчання Збройних сил України (ЗСУ) за 2013 навчальний рік на тактичному полі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (Яворівський полігон). У демонстраційних тактичних навчаннях брали участь Президент і Верховний головнокомандувач Збройними силами України Віктор Янукович, міністр оборони Павло Лебедєв., начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ  генерал-полковник Володимир Замана, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Геннадій Воробйов, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук та інші гості.

Сухопутні війська та Повітряні сили показали свої можливості виконувати поставлені завдання у взаємодії між собою. На полігоні військовий вишкіл показували батальйонні тактичні групи 24-ї механізованої бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних ЗСУ та 80-а бригада Високомобільних десантних військ ЗСУ із підрозділами підсилення.

Комплексні підсумкові навчання організували з метою дослідити ефективність управління вогнем та підрозділами під час ведення спільних бойових різноманітних підрозділів сухопутних і повітряних сил під час ліквідації збройного конфлікту на державному кордоні.

За інформацією Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, загалом у навчаннях взяли участь понад 1700 військовослужбовців та 400 одиниць різноманітних взірців озброєння та військової техніки. Зокрема, у повітрі відпрацювали: літак-розвідник СУ-24МР, шість Су-25, два Су-27, транспортні літаки Іл-76 та два Ан-26 і пару винищувачів МіГ-29 а також гелікоптери Мі-8МТ, Мі-24. На землі задіяли машини для розвідування БРМ-1 та БМП-2, батарею реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», гаубичні самохідно-артилерійські дивізіони «Акація» та «Мста-С», ракетно-зенітний комплекс «Ігла», станкові протитанкові гранатомети СПГ-9, танки та БМП, мінометні батереї, вогнеметний взвод, взвод стрілків-зенітників та інше озброєння.  

Фото ІА "ГРІМ"

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...