У Дніпропетровстку вшанувують пам'ять загиблого Нігояна і хочуть назвати в його честь вулицю (ФОТО)

Дніпропетровщиною ширяться протести проти дій силовиків і мітинги в памʼять про загиблого земляка Сергія Нігояна. У п’ятницю на знак протесту проти загибелі людей у Києві місцева опозиція бойкотуватиме сесію міськради. Кілька протестних акцій відбулось у четвер. Того ж дня памʼять Сергія Нігояна вшановувала численна вірменська громада Дніпропетровська.
фото adiosvoboda.org
фото adiosvoboda.org

У Дніпропетровську відбуваються заходи в памʼять про загиблого на вулиці Грушевського в Києві 21-річного Сергія Нігояна – не тільки організовані, а й стихійні. У четвер під будівлею облради дніпропетровці зібрались на несанкціонований пікет, вимагаючи від влади зупинити силовиків, повідомляє radiosvoboda.org.

За даними родини загиблого Сергія Нігояна, наразі його батько перебуває у Києві, де оформлює необхідні документи для перевезення тіла сина. Поховають Сергія в рідному селі цієї суботи або неділі.

Тим часом в інтернеті з’явилися фото юнака, схожого на Сергія Нігояна, з автоматом та прапором Вірменії, а також інформація про те, що він нібито належав до екстремістського угруповання. Батько Сергія Гарік Нігоянтакі звинувачення відкидає і каже, що вперше чує про такі фото.

​"Ні, ні, вперше від вас чую", – сказав батько Сергія Нігояна. "Він спілкувався з якоюсь дівчиною, з якоїсь організації чи що, щоб їхати на Майдан. І він поїхав", – додає мама загиблого.

Учора ввечері на території свого храму загиблого поминали вірмени всього міста, вони нададуть матеріальну допомогу родині Нігоян, а також домагатимуться встановлення гідного пам’ятника загиблому в рідному селі та перейменування на честь нього вулиці. Вірмени вражені загибеллю молодої людини, сказала Радіо Свобода голова вірменської громади Дніпропетровська Анаїда Арзуманова.

"Зараз уже пишуть, кому що прийде в голову. Сьогодні інтернет дає можливість написати що завгодно, сидячи в кріслі", – обурюється вона.

"Викладачі зі спортивного коледжу згадують його як доброго, відкритого, у нього багато спортивних нагород було. Я не знаю, що там пишуть… Незрозуміла ситуація в нашій країні. Для нас – це смерть молодої людини, без політичного підґрунтя. Пішла з життя молода людина. Зі своїми поглядами на життя, на себе, на країну, небайдужа людина. Він народився тут, громадянин України, і це була його позиція", – зазначила голова вірменської громади.

Тим часом у Дніпропетровську на знак протесту проти подій на Грушевського члени Партії регіонів почали здавати партійні квитки. За останні дні стало відомо про два такі випадки: квиток склала журналістка, колишня працівниця державного "51-го каналу" Ольга Ольховик, про свій вихід із фракції Партії регіонів заявив і депутат Кіровської райради Олексій Безуглий. На своїй сторінці у Facebook він написав: "Прошу пробачення у свого народу за те, що довго думав".

У п’ятницю свій протест проти дій силовиків на Грушевського висловить і дніпропетровська опозиція. Депутати Дніпропетровської міськради від фракції ВО "Демократи" бойкотуватимуть сесію міськради, яку збирає провладна більшість.

"Ми засуджуємо дії влади, що призвели до людських жертв та висловлюємо щире співчуття родинам загиблих активістів. Неприпустимо заради власних інтересів не чути громадян та дозволити застосування зброї проти власного народу", – йдеться в заяві опозиціонерів.

Нагадаємо, 22 січня близько 6-ої ранку "беркутівці" на барикадах застрелили Сергія Нігояна. Активіста вбили двома пострілами: в голову та в шию. Хлопцеві близько 20 років.

Нагадаємо, вірменська община оголосила полювання на вбивць загиблого на Майдані активіста Сергія Нігояна. За голову вбивці Сергія Нігояна пропонують $100 тис.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...