Львів вшанував полеглих під час війни в Афганістані (ФОТО)

Ветерани Афганістану, учасники бойових дій  на  території  інших  держав пройшли сьогодні урочистою  ходою вулицями Львова.

Таким чином  у Львові сьогодні розпочалися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 25-ої річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

У них взяли участь представники різних громадських організацій, рідні та близькі учасників бойових дій. Від депутатського корпусу Львівської обласної ради у заходах взяв участь депутат Львівської обласної ради, голова постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради Олег Рісний, повідомила прес-служба облради.

Під час урочистої  ходи відбулося покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку. Потім усі учасники заходу зібралися біля пам’ятного знаку "Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.". Тут, від імені обласної організації ветеранів Афганістану та інших громадських організацій і військових, відбулося покладання квітів. Квіти також було покладено від Голови обласної організації об'єднань роботодавців Львівщини Володимира Кожана. Після цього настоятель храму Петра і Павла військовий капелан отець Степан Сус відслужив панахиду за полеглими в Афганістані.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жителів Львівщини, полеглих в Афганістані в 1979-1989 рр., а також помолилися за живих.

Голова обласної організації об’єднань роботодавців Львівщини Володимир Кожан передав афганцям своє поздоровлення ,у якому, зокрема, йдеться:

"15 лютого минає 25 років із дня закінчення війни в Афганістані. Але ця війна назавжди залишиться болем у серцях нашого народу.

Воїни-афганці живуть за іншими моральними принципами. Повернувшись з тої війни, вони тримаються один за одного, тому що атмосфера суворого і благородного воєнного братства несумісна з нечесністю, суспільною глухотою, кар'єризмом, з якими їм доводиться обличчям до обличчя стикатись у мирному житті.

І сьогодні волелюбні воїни-афганці несуть варту миру на Майдан України, з метою повернути народу України достойне демократичне життя на рідній землі, вони, не вагаючись, готові віддати найдорожче - життя, для здійснення цієї мети.

Бути людиною для людини - це найголовніше. Людину, яка пізнала, що таке Афганістан, немає чому навчати - вона кожному може дати урок мужності, вірності і справедливості.

Честь і слава тим, хто виконав свій інтернаціональний борг!

Вічна пам'ять тим, хто віддав своє життя за волелюбний афганський народ.

Ми схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров заради забезпечення миру. Ми завжди будемо пам'ятати всіх тих, хто не повернувся.

Шановні воїни! Бажаємо вам здоров'я, щастя, миру, душевного спокою, злагоди".

Фото надані прес-службами Львівського обласного козацького товариства Українського реєстрового козацтва та прес-службою Львівської обласної ради

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...