Фантастичний гол Ярмоли та найгостріші моменти гри Україна-Польща (ВІДЕО)

Учорашня перемога футбольної збірної України над суперником із Польщі у Харкові дозволила підопічним Михайла Фоменка зберегти другу сходинку та 18 очок у турнірній таблиці серед команд групи Н. Українці відстають від головного конкурента - збірної Англії, яка вчора з рахунком 4:1 перемогла Чорногорію, на одне очко. Додамо, що збірна Молдови удома вчора не мала особливих клопотів з хлопцями зі Сан-Маріно, обігравши їх зі "скромним" рахунком 3:0. Таким в Англії після 9-ти матчів перше місце і 19 очок. На третьому місці залишилися чорногорці, в активі яких 15 залікових пунктів. 13 - у збірної Польщі та четверта місце.

Щодо гри збірної України, то попри мінімальний рахунок на табло, гра видалася напруженою з багатьма гострими та небезпечними моментами. Польща взагалі продемонструвала гру - чи не найкращу з усіх ігор у групі Н. Та й за статистикою поляки завдали більше ударів по воротах П’ятова, ніж українці - 13 проти вісім у нас. Для перемоги українцям вистачило єдиного чудового гола Андрія Ярмоленка після прекрасної передачі Євгена Коноплянки. Збірна мала ще кілька нагод для взяття польських воріт, але удари були невлучними. Натомість гравці "кадри" створили також кілька надзвичайно гострих моментів, але поляки Україні "пробачили".

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко після гри зізнався, що багато спілкувався із гравцями щодо психології, але вони до восьмої хвилини отримали дві жовті картки. За його словами, гравці були дуже заведені, тому не все вдалося реалізувати із задуманого.

Щодо перспектив виходу команди на чемпіонат світу-2014 у Бразилії, то Михайло Фоменко особливого оптимізму не висловлює.

"Ми реалісти і розуміємо , що поляки не будуть грати в Лондоні на супермаксимумі. Щоби відібрати очки в англійців, потрібно грати саме на цьому рівні. Тому я думаю, що нам доведеться виступати у стикових матчах. Так, у футболі всяке трапляється, але це вже від нас не залежить", - цитує Фоменка vesti.ua.

Україна - Польща - 1:0

Гол: Ярмоленко, 64

Склади команд

Україна: Пятов, Федецький, Ракицький, Хачеріді, Шевчук, Ротань (к), Степаненко, Едмар (Безус, 90+2), Ярмоленко (Гусєв, 90), Коноплянка, Зозуля (Девіч, 62)

Польща: Боруц, Войтковяк, Йєнджейчик, Глік, Шукала, Блащиковські (к), Кліх (Межеєвські, 66), Криховяк, Собота (Пешко, 61), М. Левандовскі (Зелінські, 77), Р. Левандовскі

Попередження: Степаненко, 3; Едмар, 8; Ракицький, 55; Хачеріді, 90+4 - Пешко, 79; Шукала, 82

Турнірна таблиця. Група Н

Команда

І

В

Н

П

О

1. Англія

9

5

4

0

19

2. Україна

9

5

3

1

18

3. Чорногорія

9

4

3

2

15

4. Польща

9

3

4

2

13

5. Молдова

9

2

2

5

8

6. Сан-Маріно

9

0

0

9

0

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.