Селяни штурмують райвідділ на Миколаївщині. Оновлюється.

У Миколаївській області жителі селища Врадіївка протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності правоохоронців, причетних до побиття і зґвалтування жінки.

Згідно з інформацією, люди намагалися силою потрапити до будівлі райвідділу міліції, у відповідь міліціонери застосували сльозогінний газ та вогнепальну зброю. Троє людей постраждали та перебувають у лікарні. 

Крім родичів та знайомих Ірини на майданчику біля врадіївської міліції зібралися люди, чиїх рідних та близьких катували в міліції, а також родичі кількох хлопців, яких місцеві "правоохоронці" довели до самогубства, тортурами вибиваючи явки із повинною у злочинах, яких вони не скоювали.

Начальник УМВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк та керівник Врадієвського райвідділу міліції відсторонені від займаних посад. Відповідний наказ надав міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

У понеділок ввечері про час сутичок між жителями Врадіївки (Миколаївської області) та співробітниками міліції травми отримали 10 міліціонерів.

Про це повідомив начальник Врадіївського РВВС, підполковник міліції Віталій Синицький.

За фактом нападу на Врадієвський райвідділ міліції розпочате  кримінальне провадження за частиною четвертою статті 296 (хуліганство, скоєне групою осіб) та за частиною першою статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна)  Кримінального кодексу України.

 

 

Нагадаємо, що у Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирового, побили та зґвалтували. Їй вже зробили дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили та зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук і старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Д.Поліщука й таксиста затримали, щодо Є.Дрижака, то він, за даними правоохоронців, має алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділі. Власне перебування другого міліціонера на волі й викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагають його негайного арешту.

Тим часом, працівниками ДАЇ перекриті під'їзди до населеного пункту. У селищі чергують загони беркуту, які охороняють пошту, банк і будинок культури.  

Довідка:

Селище Врадіївка є адміністративним центром Врадіївського району та знаходиться на північному заході Миколаївської області поблизу та граничить з Первомайським районом. Кількість населення Врадіївки 8,5 тис. населення. Відстань до обласного центру - Миколаєва 217 км.  

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.