У Врадіївці перевіряють міліцейські «висяки»

Генеральна прокуратура України повідомила, що проводиться ґрунтовне розслідування діяльності врадіївських міліціонерів.

"Прокуратурою Миколаївської області ініційовано додаткове вивчення матеріалів за фактами правомірності дій працівників Врадіївського райвідділу міліції при розкритті кримінальних проваджень, передусім, навмисних убивств і зґвалтувань", - зазначили у відомстві.

За даними ГПУ, упродовж 2011-2013 років на території Врадіївського району було скоєно чотири навмисних убивства - три у 2011 р. та одне у 2012 р. Серед них залишається нерозкритим вбивство 15-річної дівчини.

У Прокуратурі також підтвердили, що відкрито кримінальне провадження стосовно одного із заступників начальника Врадіївського райвідділу міліції, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.365 КК України – перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями.

"Попередньо можна говорити про те, що затриманий мало того, що не забезпечив повного та об'єктивного розкриття скоєного злочину – він особисто, знаходячись у дружніх стосунках із підозрюваними та маючи на меті укрити їх від відповідальності, незаконно вимагав від підлеглих приховати важливі факти. Ще раз повторюю – всі винні будуть покарані!" – сказав прокурор Миколаївської області Андрій Курись.

Окрім того, журналіст 5 каналу Олександр Аргат у Twitter повідомив, що у Врадіївці затримують учасників акцій протесту, які захоплювали райвідділ. Проте, заступник міністра МВС Віктор Дубовик,  який прибув до смт. Врадіївка сьогодні вранці, спростував цю інформацію.

Між тим, свободівець Олександр Аронець повідомляє у Facebook, що в мітингу у Врадіївці у четвер беруть участь більше тисячі громадян, які вимагають "відставки всіх міліціонерів району, відставки голови райдерж - та облдержадміністрацій, а також відставку міністра Захарченка".
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.