У Львові штрафують пішоходів

За півроку ДАІ склала 491 протокол на пішоходів про адміністративні правопорушення. Найчастіше львів’яни неправильно переходять дорогу або несподівано вибігають на пішохідний перехід.

За словами інспектора ДАІ Львова Ірини Пилат, з 27 червня по 27 липня у Львові тривають профілактичні заходи під назвою «Пішохід», в ході яких всім учасникам дорожнього руху роз’яснюються Правила дорожнього руху. Тільки за неповний місяць операції, складено вже понад 100 протоколів на пішоходів.

До порушника застосовують або попередження, або адміністративне стягнення від 51 до 81 грн. Якщо пішохід був в нетверезому стані або його дії призвели до аварійної ситуації для інших учасників дорожнього руху, штраф зростає.

Порушенням є також несподіваний вихід на «зебру». Люди легковажать і переходять дорогу за декілька метрів від переходу або на червоне світло. Це може стати однією з основних причин ДТП.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...