У Ватикані створили комітет по боротьбі з педофілами

Сьогодні Папа Римський Франциск розпорядився створити спеціальний комітет по боротьбі з педофілією в Католицькій церкві.
(фото molbuk.ua)
(фото molbuk.ua)
Папа Римський Франциск доручив священикам надати пасторську турботу і допомогу тим людям, хто постраждав від дій священнослужителів - педофілів. Відповідні рішення були прийняті за рекомендацією Ради кардиналів церкви ,про це повідомляє lenta.ru. з посиланням на Agence France -Presse.
 
У заяві, поширеній з цього приводу, сказано, що Церква візьме на озброєння політику нульової терпимості до всіх проявів педофілії.
 
Хто саме буде працювати в комітеті, поки не повідомляється.
Персональний склад цього органу буде оголошено найближчим часом. Очікується, що комітет виробить окремі настанови для католицьких священиків у різних країнах світу, а також розробить заходи з виявлення потенційних педофілів ще до того, так вони будуть висвячені.
 
В даний час фахівці з Ватикану займаються розслідуванням тисяч повідомлень про порушення прав дітей, а також приховування інформації про злочини вищими церковними ієрархами.
 
Днем раніше Ватикан відмовився інформувати ООН про випадки педофілії серед священиків, перенаправивши запит до уряду тих країн, де ведуться відповідні розслідування. Це рішення викликало критику з боку організацій, що займаються захистом прав дітей.
 
Кілька останніх років навколо Католицької церкву розгорталися численні скандали, пов'язані з звинуваченнями священиків у педофілії. Новий Папа Римський пообіцяв вести безкомпромісну боротьбу з цим злом.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...