Яценюк просить прокуратуру взятися за Мінкульт через погрози на адресу УГКЦ

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк закликає генерального прокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу щодо чиновників Міністерства культури за втручання в питання свободи слова та віросповідання українців.

Про це він заявив на сьогоднішньому брифінгу, передає РБК-Україна.

"Я звертаюся до генерального прокурора з тим, щоб прокуратура терміново відкрила кримінальне провадження щодо посадових осіб Міністерства культури, які порушили закон і Конституцію, і втрутилися у найсвятіше - у свободу віросповідання. І впевнений, що віряни всіх церков незалежно від того, яка церква, який храм і якою мовою йде Богослужіння, стануть на захист нашого загального права молитися там, де ми хочемо, йти в ту церкву, в яку ми хочемо", -
сказав Яценюк.

Нагадаємо, на початку січня керівництво Мінкультури звернулося до патріарха УГКЦ з проханням забезпечити дотримання законодавства про проведення публічних богослужінь і вказало на те, що священики повинні мати дозвіл на проведення служінь в таких місцях, як Майдан Незалежності в Києві.

У свою чергу патріарх УКГЦ Святослав (Шевчук) заявив, що вперше за час незалежності України прозвучала офіційна загроза припинення діяльності релігійних організацій УГКЦ, та запевнив, що їхня Церква не є учасником політичних процесів.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...